(Not translated) Sarajevo, 22. avgust 2014. godine - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH mr. Boris Tučić sastao se danas u svom uredu s predstavnicima Američke privredne komore, kompanije CISCO Systems i CEO Telemach BH.

8/22/2014



Sarajevo, 22. avgust 2014. godine -  Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH mr. Boris Tučić sastao se danas u svom uredu s predstavnicima Američke privredne komore, kompanije CISCO Systems i CEO Telemach BH. Naime, riječ je o kompanijama koje uvoze informatičku i opremu za telekomunikacije.

Na sastanku je razgovarano o određenim poteškoćama s kojima se susreću kompanije kod uvoza roba s liste dvojne namjene u BiH. Ministar Tučić je iskazao uvjerenje da će uočene poteškoće biti otklonjene nakon što novi Zakon o vanjskotrgovinskoj kontroli roba dvojne namjene stupi na snagu. Također, ukazao je da su prednosti novih zakonskih rješenja sadržane i u tome što će se upis u registar vršiti automatski, a tranzit i provoz robe će biti uređeni u skladu s EU standardima.