TAIEX radionica: Poljoprivredni informacioni sistem-značaj i komponente sistema, 24-25 februar 2010, Sarajevo

10.2.2010

MVTEO BiH u saradnji sa TAIEX uredom u Briselu organizuje radionicu na temu „Poljoprivredni informacioni sistem-značaj i komponente sistema” koja će se održati 24 i 25 februara u Sarajevu.

Cilj navedene radionice je da se učesnici upoznaju sa osnovnim komponentama i značajem Poljoprivrednog informacionog sistema. Eksperti iz zemalja EU prenijeće iskustva svojih zemalja u procesu uspostave Poljoprivrednog informacionog sistema i njegovog usklađivanja sa EU regulativama. Posebno će biti obrađene teme o Registru poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, Registru životinja, Platnoj agenciji, Sistemu identifikacije zemljišnih parcela kao elementima Integrisanog administrativnog sistema kontrole (IACS). Dodatno, obradiće se i tema o statistici promjena u načinu korištenja zemljišta.

Radionici će prisustvovati predstavnici MVTEO BiH, entitetskih i kantonalnih ministarstava poljoprivrede, Odjeljenja za poljoprivredu Brčko Distrikta BiH i agencija/zavoda za statistiku na državnom i entitetskom nivou.