Bosna i Hercegovina zemlja-partner na sajmu «GAST 2008» u Hrvatskoj

12.11.2008



Sarajevo, 03.03.2008. godine.
Bosna i Hercegovina se ove godine predstavlja kao zemlja - partner na sajamu «GAST 2008.», koji je jedan od najvećih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj. U ime BiH organiziran je bogat program kulturnih događanja koji počinje cjelodnevnom prezentacijom u sajamskom prostoru, a nastavlja se „BH. VEČERI“ u Dioklecijanovim podrumima...

U Splitu (Hrvatska) od 05. – 09.03.2008. godine održat će se sajam «GAST 2008.», jedna od najvećih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj, čija je profesionalnost priznata u domaćim i međunarodnim poslovnim krugovima. Značajni internacionalni status potvrđuje i članstvo u UFI-ju, Međunarodnom udruženju sajmova, kao i EASE-i, Asocijaciji sajmova Jugoistočne Evrope.

Bosna i Hercegovina se ove godine predstavlja kao zemlja - partner na ovom izuzetno atraktivnom sajmu na 1700 m2 prostora. Prisutno je preko 150 izlagača, od čega 80 u sklopu udruženja i asocijacija i 70 pojedinačnih kompanija, koji su došli prezentirati svoje ponude i usluge.

Pored predstavnika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, turističkih zajednica i udruženja hotelijera i turističkih agencija, tu su i drvoprerađivači, predstavnici prehrambene industrije i inovatori, te Obrtnička komora BiH.

U ime Bosne i Hercegovine organiziran je također jako bogat program kulturnih događanja koji počinje cjelodnevnom prezentacijom u sajamskom prostoru, a nastavlja se „BH. VEČERI“ u Dioklecijanovim podrumima, uz dva filma: „Nebo iznad krajolika“ i „Živi i mrtvi“, te pozorišnom predstavom „Bljesak zlatnog zuba“, a sve  uz muzičku podlogu „Imamović trio“.

Inače vrijedi napomenuti kako će se 05.03.2008. u sajamskom prostoru održati i prezentacija Turističke zajednice Tuzlanskog kantona u periodu od 12.00 – 14.00 sati. 

Sudeći prema najavljenoj posjeti bh.  štandu, utisak je kako  se vraća interesiranje hrvatskih privrednika i ponuđača prema Bosni i Hercegovini.